Unge studerende mangler fritidsinteresser

Unge studerende mangler fritidsinteresser

13. februar 2020 Slået fra Af admin

Flere og flere lokalforeninger og sportsklubber har tydeligt kunne mærke et tab i medlemskaber blandt unge, og det er især blandt de unge i gymnasiet. De unge studerende i gymnasiet er blevet svære at finde rundt omkring, og mange lokale foreninger og klubber er i det sidste årti blevet skiftet ud, med fitness og byen, i takt med det stigende pres fra sociale medier. De unge kunne selvfølgelig tage på en naturskole i Odsherred, og lette presset i form af personlig selvudvikling og evaluering – men så simpelt er det ikke. 

Presset fra at skulle præstere bedst på alle de mulige punkter i hverdagen, er blevet enormt og det er ikke længere til at overskue for de unge. Deeres fritid bliver revet fra dem i det, at de skal investere det hele i afleveringer og fitness samt sociale aftaler. Blot for at kunne leve op til det krav der bygger på facaden om at være populær og have den fedeste hverdag.

Der er i sig selv ikke noget galt med at ønske sig selv en mere eftertragtet hver dag blandt unge. Problemet opstår bare i, at der er så mange ting der kræves, for at opfylde den facade som mange unge influensers og eliter portrættere hver dag. Det er usundt at jage en urealistisk virkelighed, og det resultere i en bølge af stress blandt unge studerende. Netop stressen er problemet, da den medfølger en masse andre negative effekter.

Men hvis man kunne fjerne stressen, ved at lette en eller flere af de ting der dyrker presset blandt unge, kunne man hjælpe rigtig mange unge studerende, med at fremstille en hverdag de står bedre fast i.

Et af værktøjerne til at lette presset kunne eksempelvis være et abonnement på https://Inspo.dk – Her kan du finde rækkevis af færdigskrevet opgaver til 10- og 12-taller. Et abonnement på Inspo skal blot ses som et værktøj, der kan gavne dig og lette presset på dine skuldre, hvis du altså er en af de unge der føler de skal leve op til de uskrevne krav på sociale medier.

Så du kan med god samvittighed forkæle dig selv lidt med en meget tidlig julegave, ved at oprette et abonnement på Inspo, og gøre dine aftener med besværlige opgaver en del lettere og stressfrie.

Det koster ikke mere end 39kr om måneden, så hvis du har råd til at tage i byen har du også råd til at stige en karakter eller to. Gør det for din egen skyld – du er den vigtigste person i dig eget liv.