Store haveprojekter skal håndteres af professionelle

Store haveprojekter skal håndteres af professionelle

18. november 2021 Slået fra Af admin

Annonce

Havearbejdet er en fryd for den private havemand som den professionelle gartner. Den friske luft, fingrene i jorden og på grene og blade. 

Det er ikke blot en skør idyllisk tanke. Videnskaben viser, at naturen og havearbejdet giver os en lykkefølelse udover at sætte os i stærkere forbindelse med naturen. 

Dog skal den private haveejer passe på med ambitionerne i haven. Selvom arbejdet og den friske luft er skøn, skal det overvejet grundigt, hvor professionelle skal hjælpe din have med sine udfordringer. 

Private haveprojekter

Skal du plante roser, der løber op langs væggen, kan det gøres selv. Skal du lave en urtehave eller en plantekasse, kan du også gøre det selv. 

Generelt vil du kunne håndtere langt de fleste projekter, som haven vil byde på. Når græsset skal slås, når hækken skal klippes, når træet skal beskæres i foråret osv. 

Det hele skal gøres i den rette tid og med en stor præcision og forsigtighed. Gør du ikke det, bliver det en dyr fornøjelse senere henne på året. Dog vil du skulle kvaje dig ret så grundigt. 

Omvendt er der større projekter i haven, som ikke alle almene mennesker blot kan beskæftige sig med. Her gælder det f.eks. hvis det store birketræ endelig skal fældes. Du har måske en motorsav, måske også mod til at fælde træet, men har du den rette viden og nidkærhed, som det kræver at fælde et træ korrekt. 

Endelig kommer en endnu mere belastende opgave efterfølgende – næsten. Nu skal du i gang med rodfræsning. Roden skal pilles op af jorden, så den frugtbare jord kan bære andet end blot en stor stub. 

Du har måske modet igen, men har du værktøjet og viden til, hvordan du fjerne den enorme rod? 

Professionel erfaring til din have

Den professionelle havemand har en viden fra planteskolen, som du er foruden. Den professionelle har ved mere om din have, end du selv gør.

Skal du derfor have lavet store projekter, hvor du selv er usikker på projektet, skal du kontakte en professionel. Det kan være det nybyggede hus, hvor haven skal indrettes og passe perfekt til miljøet.

Det kan være de store projekter, hvor træer skal rives op med roden. Det kan være hele haven, som skal designes på ny. Det kan være vandhuller, moser i nærheden og lignende, som skal håndteres lokalt i din have af en ekspert. Her ringer du til en professionel og rådføre til en start.