Sådan virker en sportsmassage

Sådan virker en sportsmassage

27. maj 2020 Slået fra Af admin

Sveden drypper ned ad nakken, du hiver stadig efter vejret og musklerne er godt trætte efter en intensiv work out. Du har gjort noget godt for din krop – fået trænet den godt igennem og brugt alle muskelgrupperne, lige fra de nederste muskler i benene og helt op til de øverste i nakke, arme og skuldre. Nu er du godt og grundigt træt, men mangler lige én ting mere på liste.

Det er heldigvis en rigtig dejlig ting – der står nemlig sportsmassage på programmet. Måske har du allerede erfaring med at få masseret kroppen godt og grudigt igennem i forbindelse med din træning (eller på et andet tidspunkt, hvor det lige passer), eller måske er du ny i denne verden.

I hvert fald er der en række fordele at hente ved at få masseret kroppen rigtigt igennem som supplement til din fysiske træning. Her giver vi dig et overblik over, hvad sportmassage egentlig er – og så kan du selv vurdere, om det er noget, du har lyst til at kaste dig ud i.

Få løsnet op og skab flow

En sportmassage er typisk en af de massageformer, hvor der bliver taget godt fat – men som det gælder så meget andet, så har du jo lov at sige til, så trykket og dybden bliver tilpasset dig individuelle behov og hvad du er tilpas med. Det er en effektiv massageform, hvor der bliver løsnet godt op i kroppen.

Et af de vigtigste formål med at få en sportsmassage er at skabe et godt flow i muskulaturen. Hvis du har været ude at løbe kan du for eksempel opleve at du få syre i benene, eller du kan have ophobninger af affaldsstoffer i benene, som trænger til at blive masseret ud. Det kan også være at du styrketræner og oplever at din nakke eller skudre bliver spændte og at der er opstået myoser – dem kan en sportmassage også hjælpe dig med.

Sportsmassagen kan være en kombination af massageformer – det kunne være nogle af teknikkerne fra den kalssiske fysiurgiske massage og triggerpunktmassagen, som bliver taget i brug.

Det kan være mange forskellige mennesker, der har gavn af en sportsmassage. Både elitesportsfolk, men det kan også være helt almindelige mennesker, der har problemer i kroppen for eksempel fordi de er stressede, har skader, sidder dårligt med mere.

Du kan få sportmassage mange steder rundt omkring i landet. Hvis du bor i Århus og er på udkig efter en sportsmassage, så klik for eksempel her: Sportsmassage Århus