Sådan finder du en ægte vintagecykel

30. april 2020 Slået fra Af admin

Hvis der er én ting der er blevet utroligt \’in\’ i de seneste par år, så er det vintagecykler og Nutcase Metroride cykelhjelm. Man skal ikke kigge meget rundt i bybilledet før man ser flere og flere dukke op. 

Hvis du selv går og er lidt interesseret i cykler og overvejer at skifte din nye cykel ud med en der ser- og er lidt ældre så gør det! Selvom en ny cykel har alt det guf som nye cykler nu engang har – blødt sæde, en million gear og så videre, så kan gamle cykler bare et eller andet.

Om det er det der med at man løbende går og ordner og opdaterer den, eller om det bare er følelsen af at sidde på en gammel racercykel er ikke til at sige – men forskellen er bestemt til at mærke. 

Jeg har skriblet en lille guide sammen til dig, der er på jagt efter en god vintage cykel, men som bestemt ikke har lysten til at betale pengene som de koster – for de er oftest ret peberet og afogtil dyrere end en helt ny cykel.

Har du tjekket online?

Online er altid et godt sted at starte søgningen. Her findes der et hav af sider der boomer ved vintage cykler. DBA er selvfølgelig et godt sted at starte, men det er oftest ikke her du finder det bedste af slagsen – du skal dybere ind i internettet.

Ved at søge på de små vintagesider og andre digitale loppemarkeder er du garanteret guld til rimelige penge – chancerne er at den cykel ville have stået i han/huns garage i et par årtier mere før den var blevet afsat. 

Hvis du vælger at købe en gammel cykel over internettet siger det selvfølgelig sig selv at du skal ud og tage en ordentligt kig på den før du køber den. Dette er nok den vigtigste del af købsprocessen, da du sagtens kan ende med bare at tage en bunke rust med hjem. 

Uetisk men effektivt

Et godt trick der måske ikke er det mest etiske er at tage runden på dit lokale plejehjem og høre om der ikke er nogle af dem der brænder inde med en gammel cykel i garagen et sted – du ville blive overrasket over hvor mange ting os mennesker får samlet sammen igennem sådan et helt liv. 

Selvom du skal gå på kompromis med din etik, er det en god måde at få en billig cykel på.