Rejs rundt i smukke Filippinerne

Rejs rundt i smukke Filippinerne

24. juni 2020 Slået fra Af admin

Filippinerne og Palawan er indbegrebet af dét, du forbinder med et feriepostkort. Rejs til Palawan hvis du vil opleve hvide sandstrande, klippeafsatser og helt krystalklart vand så langt øjet rækker. Oven i det kan du ligge gemte laguner og grotter. Det er Palawan, én af Filippinernes mere end 7.000 øer.

Naturparadis uden lige 

Det er et sant naturmekka på Palawan, go du finder alt det, du kan lede efter. Om det er rismarker og bøfler i vejkanten, bjergveje og kuperet terræn, mulighed for at vandre i den frodige natur eller nogle af verdens allerbedste og smukkeste strande i verden. Filippinerne er især kendt for sine sindssyge dykkermuligheder, der tager dit til ét af verdens ultimativt smukkeste koralrev, hvor du kan se stort set alt du drømmer om ligefra rokker til skildpadder og farverige fisk.

Leder du efter nogle af de bedste strande, bør du tage til 7 Commando beach, der kun kan tilgås af båd, og gør den dermed til en lidt hemmelig strand, da den er lidt sværere at komme til. Du finder strandbarer og caféer, så den er ikke helt øde. Nord på fra El Nido, kan du finde en anden strand, Nacpan beach, der også er en af de bedste på øen. Du bør bruge en dag på at besøge begge strandene, da de virkelig er det værd. 

Priser på Palawan

Generelt er Filippinerne et rigtig billigt rejseland, når du først er ankommet. Turen dertil koster, hvad den koster, og det er også en lang rejse, så det skal man naturligvis tage højde for. Når du er der er priserne til gengæld rigtig gode priser, som dog kan svinge lidt fra by til by. Dog er en vigtig huskeregel at have kontanter med, da ATM\’s ikke er noget, du finder på hvert gadehjørne. Hvis du vil rundt på øen, kan du benytte dig af tricykle, som man flere steder i Asien kalder for tuktuk. Det er billigt og nemt at komme rundt på den måde. 

Plastikforbud på Palawan

Palawan går meget ind for at gøre en stor indsats for miljøet, hvorfor du ikke vil få noget serveret i plastik emballage, når du er ude. Det gælder både bestik, sugerør og glas, der alt er banlyst for at beskytte naturen bedst muligt. Det er faktisk ulovligt at servere i på øen. Flere virksomheder på øen forsøger også at gøre bugt med det platik, der er i havene og ved korallerne, så man må sige, at der bliver gjort en hel del for miljøet. Husk det når du er på besøg i landet og vis respekt for de tiltag, de lokaler tager.