Online terapi – i dine hjemmevante omgivelser

Online terapi – i dine hjemmevante omgivelser

19. marts 2021 0 Af admin

Hvorfor vælge online terapi?

Mange mennesker synes, at det er ganske grænseoverskridende at gå i terapi. Det kan virke som et stort skridt at tage – omend man gerne vil og ved, at det gavner. For mange kan det nemlig være grænseoverskridende at blotte sine følelser og tanker for et komplet fremmed menneske, der sidder lige overfor en. 

Derfor er Online terapi et rigtig godt alternativ. Fordi terapien er online, betyder det også at skærmen, der er mellem jer, skaber en form for distance, der kan gøre situationen og stemningen mere afslappet. Samtidig kan det også betyde, at man ikke føler sig blottet eller udstillet på samme måde – netop fordi modtageren sidder bag en skærm. Langt væk. 

Det kan dermed have den effekt, at det kan være nemmere at åbne sig op, det kan være mere overskueligt at starte og det virker knapt så grænseoverskridende. Derfor har online terapi mange fordele. Selvom det ikke nødvendigvis er anonymt, kan man føle sig mere anonym, når man kan gemme sig bag en skærm. Selvom terapi ofte handler om at komme ud med sine følelser og tanker – kan denne distance sikre, at man tør sige frem og fortælle højt om sine inderste følelser. Distancen behøver nemlig langt fra at være en negativ konsekvens. For mange vil den online facon være en stor fordel – og netop være årsagen til, at de endelig er startet op i terapi.

Når vi taler om anonymitet, sikrer online terapi også, at man ikke skal spendere tid i et såkaldt venteværelse. Mange mennesker frygter at møde folk, de kender. Denne frygt bliver en hæmmende effekt, der gør, at de afslår tilbuddet om terapi. Ved at benytte sig af online terapi, undgår du samtidig venteværelset og risikoen for at møde folk, du har kendskab til. 

Derudover sparer du transporttiden. Om så det blot drejer sig om 10 minutter på cykel hver vej. For mange kan selv en relativ kort cykeltur – efter en lang og krævende dag – være uoverskuelig. Det kræver både tid og energi at komme afsted. Ved at bruge online terapi kan du modtage terapi hjemme fra din egen personlige stue. I dine trygge rammer. Trygge rammer, hvor du føler dig tilpas, kan medvirke til, at du får mere ud af din terapi. Netop fordi du er i stand til at være i situationen, føler dig tryg og tilpas og tør åbne endnu mere op – både overfor din terapeut og overfor dine følelser. Dit inderste.