Kom nemmere frem; vælg en elcykel

Kom nemmere frem; vælg en elcykel

31. december 2019 0 Af admin

Danmark er i høj grad en cykelnation, og cyklen som transportmiddel er vidt udbredt. I byerne er der langt flere der har cykler end biler, men også på landet er jernhesten et hit.

Det nye tiltag på cykelmarkedet er elcyklen, som hjælper dig lidt hurtigere og nemmere frem end den traditionelle cykel.

Elcyklen bliver mere og mere populær

Selvom elcyklen har været i butikkerne i nogle år, så stiger populariteten fortsat. Mens nogle sværger til den vante jerncykel, så er der andre der virkelig har fået øjnene op for elcyklens muligheder.

Der er forskel på elcykler, men fælles for dem alle er at de har en monteret elmotor, der hjælper dine ben på cyklen. Elmotoren kan instilles til forskellige styrker, hvilket har en indvirkning på hvor meget du selv skal træde i pedalerne.

Af udseende ligner elcyklen den traditionelle cykel, udover den diskrete motor bagtil. Motoren kører på el og indeholder derfor et batteri som jævnligt skal oplades, hvilket man selv kan gøre hjemmefra.

Hvem egner elcyklen sig til?

Elcykler er som oftest udbredte blandt mennesker der skal tilbagelægge et vis antal kilometer dagligt, og måske har brug for lidt hjælp til at holde energien oppe.

Bor man f.eks. udenfor byen og dagligt skal på arbejde inde i byen, og man f.eks. skal cykle mere end 5-10 kilometer for at nå destinationen, så kan en elcykel være et godt alternativ til bilen eller den offentlige transport. På den måde bliver cykelturen lidt nemmere, da man hjælpes afsted af elmotoren, men man går stadig ikke på kompromis med miljøet.

En anden kategori af elcykel-brugere er de ældre borgere. Disse mennesker har måske ikke den styrke, som de tidligere havde, og det kan derfor være en fordel med en elcykel.

Ved at bruge en elcykel kan seniorer stadig forblive på cyklen, men på en lettere og mere skånsom måde.