Hvad er karsprængninger for noget?

30. juni 2020 Slået fra Af admin

Tinden efterlader sine spor, og det gælder ikke mindst på huden. Jo flere år, vi får lov at leve, lege, danse, smile og grine og græde her på jorden, jo flere tegn vil det også sætte på vores krop.

Det kan være tegn af mange forskellige slags. Rynker er et af de tegn, der komemr i takt med at vi lever vores liv. Karsprængninger i huden er et andet eksempel på sådanne tegn, som sætter sine spor.

Du kender sikkert godt karsprængningerne. Måske har du selv et par stykker eller flere?

Sådan ser karsprængninger ud

Karsprængninger er nogle helt tynde kar i overfladen af huden, som er bristet, fordi de er blevet udsat for højt tryk. Dette høje tryk har altså fået karrets væg til at gå i stykker. De er typiske enten blålige eller rødlige i farven, men de kan også nærmest se helt sorte ud. Størrelsen varierer – nogle gange er det helt tynde linejr, andre gange vil de være mere tykke.

Du kan får karsprængninger på benene, som man ofte ser, eller for eksempel i ansigtet.

Hvorfor kommer de?

Der kan være rigtig mange forskellige årsager til, at man udvikler karsprængninger.

Som skrevet, så er det fordi karrene er blevet udsat for højt tryk, og det kan blandt andet ske med tiden. Jo ældre du er, jo større er sandsynligheden altså for at have karsprængninger.

Hvis du er kvinde, vil du typisk også have flere karsprægninger – kønnet spiller nemlig en stor rolle her.

Genetik spiller også ind. Det er altså til dels defineret i dine gener, hvor sandsynligt og i hvor høj grad du vil vil få sprægninger af dine kar.

Desuden spilelr overvægt, graviditet, medicin, soleksponering og en række andre faktorer også ind.

Er det farligt?

Nej – lad os bare slå det fast. Der er ikke ngoet farligt ved karsprængninger. Men det kan godt være generende for nogle, særligt hvis man ikke synes, at det ser pænt ud. 

Det er som sagt hetl naturligt at få karsprængninger, og det er noget, de fleste vil få med alderen – især kvinder. Men hvis du bare synes, at det er super generende for dig eget selvbillede og virkelig ikke er noget, du bryder dig om ved din krop, ja så kan du jo selvfølgelig overveje at få dem fjernet.

Her kan en skønhedsklinik for eksempel hjælpe dig.

Naturlig behandling med sklerosering er en af de muligheder, der findes på markedet. Hvis du gerne vil læse mere om det, så tag et kig siden, som vi har linket til her.