Husk at vaske din dyne regelmæssigt

Husk at vaske din dyne regelmæssigt

4. marts 2020 Slået fra Af admin

Mange af os glemmer i vores travle hverdag at vaske det aller vigtigste. Vores dyne.

Vi husker lagenet, sengetøjet, håndklæderne, men vask af dyne og hovedpude bliver hurtigt glemt. Hvorfor glemmer vi det? Det er ofte mere besværligt, tager ekstra meget tid, måske der ikke er plads i vores egen vaskemaskine eller måske ved man ikke helt hvordan dynen skal vaskes ordentligt, men dette er en kæmpe fejl som mange begår. Dynene er noget af det vigtigste at vaske regelmæssigt og den skal faktisk vaskes oftere end man går og tror.

Den almene person sveder op til en halv liter om natten. Det er altså hver eneste nat at en halv liter sved bliver absoberet og sætter sig fast i din dyne, din hovedpude og din madras. Alt den sved giver et fugtigt miljø og det gør plads til at du kan få husstøvmider. Husstøvmider er der massere af i sengemiljøet. De lægger æg hurtigt og har brug for fugtige omgivelser. Desværre kan disse små dyr, som man ikke kan se med det bare øje, give dig allergi og dansk astma og allergi forbund anbefaler derfor at man vasker sin dyne minimum 4 gange årligt.

Symptomer på husstøvmider er hoste, løbende næse og forværring af eksem. Det forringer derfor både din nattesøvn betragteligt samt din generelle levestandard at have disse dyr så tæt på din krop når du sover.

Ved at vaske din dine og hovedpude oftere, undgår du at have alle disse dyr og undgår at dig og din familie udvikler allergi og astma.

Det kan dog være svært og et større projekt at få vasket alle familiens dyner og derfor er der flere som vælger at aflevere dem til en professionel rens. Ved at få dynen professionelt renset, nedsætter du risikoen for at have mange husstøvmider og derved udvikle allergi og astma, men du skåner også dynen for unødvendigt slid og dynen holder derfor i flere år når du får en professionel til at rense den og sørge for at det bliver gjort helt korrekt i forhold til hvilken dyne og hovedpude du sover med.

Ved at sende din dyne til rens, modtager du dyner, hovedpuder og det hele samlet tilbage, renset og tørt og klar til brug. Der er derfor flere og flere som vælger denne løsning for både at spare tid og besvær i en travl hverdag men også for at få en helt ren og lækker dyne som man har lyst til at sove med i mange år.