Forårsklar have – sådan gør du

Forårsklar have – sådan gør du

6. marts 2020 Slået fra Af admin

Marts, årets første forårsmåned. Det er nu hvor hjemmet så småt skal til at gøres klar, hvis man gerne vil have en så frodig sommerhave som overhovedet muligt. Foråret er også en tid hvor mange mennesker tager fat i den store forårsrengøring, klargøring af haven så der kan komme køkkenurter og grøntsager i jorden og selvfølgelig lidt sommerklargøring af boligen. 

Foråret er skønt fordi vejret tillader os at både arbejde udendørs og indendørs uden at vi går og får det alt for koldt eller varmt.

Hvis du leder lidt efter inspiration til hvad du kan gå i gang med i den nye sæson, så kan du finde et par gode forslag herunder:

Skab en flot have i alle årets måneder

De lunere dage i foråret gør det muligt for de fleste at få hænderne beskidte ude i haven, fjerne vinterens ukrudt og få plantet de mest essentielle forårsblomster. Når man går i gang med at overhale haven opdager man også at vi allerede nu får længere dage hver eneste dag. 

Det er utrolig vigtigt at du kommer i gang med at ordne haven eller terassen allerede nu, hvis du vil bruge sommeren med venner og familie derude – og ikke med hænderne begravet i et bed der skulle have været lavet til forår.

De smarte haveplanlæggere går allerede i gang med at indtænke blomsterbede, taktisk anlagte buske og træer i forårsplanlægningen – og hvis du så er smart, og det er du, så anskaffer du dig en dronninge- eller kejserbusk der kan blomste i vintermånederne også – så er du fri for at skulle kigge på en kedelig og tom have når vinteren banker på døren igen.

Skræddersy din have til dine behov

Hvis du er ude efter en have der virkelig skriger dine behov, så er det noget du allerede bør tænke ind før du begynde at plante noget som helst. Måske synes du at der er lige meget nok arbejde i naboens blomster og velholdte plæne, og du tænker egentligt ikke at du ville få tid til at lave alle de bestillinger på Blomsterverden.dk. Derfor bør du også lave (anlægge) en have der matcher dit ambitionsniveau og dine behov. 

Hvis du elsker at gå og dyrke krydderurter og andre små grøntsager, så er det klart det du skal bruge din sommertid i haven på – det nytter ikke at have enormt flotte blomster i haven, hvis de bare ender med at gå i forfald.