Derfor bør du hyre en advokat, i tilfælde af tvangsopløsning

Derfor bør du hyre en advokat, i tilfælde af tvangsopløsning

27. maj 2020 Slået fra Af admin

Derfor vil det gavne dig, med professionel rådgivning under en tvangsopløsning. 

En tvangsopløsning er, som kan forståes på ordet, en tvungen afvikling af en virksomhed. Der er forskellige årsager til hvorfor en tvangsopløsning kan komme på tale, alle med det til fælles, at de er brud på selskabslovgivningen. Det lyder måske en anelse tungt og omfattende og derfor vælger mange at alliere sig med advokater med ekspertise på området. Det mindsker byrden for dig som virksomhedsejer og sikrer at processen bliver foretaget så let og så smertefrit som muligt. Vi har nedenfor noteret forskellige krav fra lovgivningen, som firmaet har forpligtiget sig til at opretholde, både i forhold til stiftelse og den fortsatte drift. 

 

Brud på selskabslovgivningen omfatter:

1. Selskabet ledes ikke efter lovgivningen eller selskabets egne vedtægter
2. Selskabet er revisionspligtigt, men har ikke oplyst en revisor
3. Selskabet har ikke indsendt årsrapport til Erhvervsstyrelsen inden for tidsfristen
4. Selskabet har tabt en del af selskabskapitalen
5. Selskabet har ikke reageret på tabt udestående kapital
6. Selskabet har ikke registreret legale og reelle ejere

Der er derfor mange aspekter at holde styr som som privat virksomhedsejer og derfor vil det i mange tilfælde være gavnligt at få fagfolk til at håndtere sagen. 

 

Vi har modtaget besked om tvangsopløsning, hvad nu? 

Tvangsopløsning sker når en virksomhed overtræder, ét eller flere af de ovenstående krav. Dette sker ved at Erhvervsstyrelsen sender en anmodning til Skifteretten og at disse instanser i samråd, vil gå videre med sagsbehandlingen deraf. Men tag det blot roligt, har du lige modtaget henvendelsen, er der stadig håb for din forretning. Erhvervsstyrelsen vil nemlig sjældent gå direkte til en opløsning af firmaet, men i stedet give firmaet en tidsfrist til at udbedre deres fejl. Denne periode er på 3 måneder og det anbefales at handle prompte, ved modtagelsen af en sådan henvendelse. Forhør dig derfor med din advokat, for at undersøge hvilke muligheder som giver de optimale forhold for netop din virksomhed. Genoprettelsen af en virksomhed som er under sagsbehandling, er også stadig en mulighed, hvis firmaet er solvent. Dvs. hvis firmaet har flere aktiver end passiver, altså større formue end gæld. Er firmaet derimod insolvent, vil en genoprettelse være kompliceret at opnå, hvorfor man bør kontakte en advokat med speciale i selskabsloven. 

 

Konklusion

Der er stadig råd for redningen af din virksomhed, selvom du har modtaget en henvendelse omkring tvangsopløsning. Vores rekommendation er at gå i dybden med lovgivningen og sparre med professionelle, da udgifter ved en gør-det-selv situation, i mange tilfælde kan overskride udgifterne til en advokat. 

 

Vil du vide mere om hvorfor du skal hyre fagfolk til din sag, læs med her: tvangsopløsning