Coronavirus – det er godt at vide

Coronavirus – det er godt at vide

8. marts 2020 Slået fra Af admin

Coronavirussen eller COVID-19, som den også kaldes, er på forsiden af alt fra regeringssider til sladderblade. Der er efterhånden ikke meget tvivl om det, vi skal og bør forholde os til den voksende epidemi der raser på verdensplan. 

Men bare fordi de er en epidemi, er der så chancer for at den er altødelæggende? Ikke just. Coronavirussen er for størstedelen af de smittede- og potentielt smittede ganske ufarlig og minder mest af alt om en slem omgang influenza. Coronavirus er nemlig, ligesom svine- og fugleinfluenza også var, en underkategori indenfor influenzaen – derfor kan symptomerne også være utroligt svære at få øje på/skille fra en normal influenza. 

Så hvad bør du vide om COVID-19 og hvad kan du selv gøre? Det kan du læse meget mere om herunder.

Coronavirus symptomer

De fleste af dem der går og bakser med coronavirussen dagen i dag døjer med symptomer som feber, hoste og vejrtrækningsproblemer – fuldstændig som ved en normal influenza. 

Hvad gør COVID-19 farlig?

Det der gør coronavirussen farlig, sammenlignet med andre sygdomme som influenza er at der på nuværende tidspunkt ikke findes nogen kur mod det – og derfor er den også umuligt at komme af med, hvis ikke din krop selv kan klare ærterne. Det gør den utroligt farlig hos det ældre publikum der måske har kroniske lidelser eller døjer med et svækket immunforsvar grundet alderen. 

Hvis du er ung, frisk og har et godt immunforsvar er du ikke i farezonen for dem der kan stille træskoene over corona. 

Forebyggelse – det kan du selv gøre

Mange mennesker er, grundet den store medieomtale, blevet ualmindeligt interesseret i pludseligt at forebygge sygedomme de ikke engang har endnu. Det har ført til nationale- og internationale mangler på ting som håndsprit og kleenex. Det du selv kan gøre, er at blive lgie den tand bedre til at huske at vaske dine hænder når du har været ude i offentligheden. 

Sygdomme der kan smitte fra menneske til menneske som coronavirussen eksempelvis kan, har nemlig utroligt svært ved at komme fra menneske til menneske hvis vi alle sammen husker den gode personlige hygiejne. 

Derudover kan du også søge mod te, honning og varmere tøj. Ved at holde dit immunforsvar i topform, selvom du egentligt ikke har brug for det lige nu, så er du sikret at virusser har- og får meget sværere ved at sætte sig hos netop dig.

Den bedste regel er dog stadig: Brug din sunde fornuft.