Cannabis – planten som skiller vandene

Cannabis – planten som skiller vandene

18. november 2019 0 Af admin

Når vi snakker om cannbis, marijuana, hash eller hvad planten ellers har af navnene, så er meningerne meget splittede. Ikke engang lægeverdenen kan blive enige om fremtiden for CBD-olie og medicinsk cannabis. Nogle læger vender helt cannabis ryggen og kan på ingen måde se en eventuel mulighed for at det skulle kunne gavne, imens andre læger ikke tør tage forhastede konklusioner, men spændt følger med i den videnskabelige udvikling.

Selvom der efterhånden er fortaget mange forsøg og detaljerede studier omkring cannabis og dets brug som medicin, så er faktum desværre at vi har meget svært ved at forklare præcist hvorfor det virker som det gør. Vi kan se og observere alle de gavnlige effekter, som forsøg efter forsøg påviser, men fordi vi ikke på et konkluderende niveau kan forklare hvorfor resultaterne er som de er, så er man stadig meget påpasselig med at skrive noget sort på hvidt. En af grundende til at vi ikke helt forstår virkninger af de cannabionoider, som cannabisplanten indeholder, er fordi vi meget sent opdagede det system i vores kroppe, som aktivt arbejder med cannabionoider som fx THC og CBD.

Systemet i mennesker og dyr som arbejder med cannabinoider kaldes det endocannabinoide system, eller forkortes til ESC. Hele dette system anede man ikke fandtes indtil at forskere, i forbindelse med undersøgelser af THC, ved et tilfælde opdagede ESC’s eksistens (Kilde).

Konklusionen

Det er svært at drage en anden konklusion, end at vi bør investere i meget mere forskning på området, da de mange patientudtalelser og observationer fra forsøg tegner et meget positivt billede. Cannabis har vist sig at formentlig være i stand til at være med til at afhjælpe en bredt udvalg af både alvorlige og mindre alvorlige sygdomme. Med alt det vi ved om CBD, THC og cannabisplanten i dag, er det mærkeligt at man nogle steder i lægeverdenen blot benægter ethvert potentiale. Der er nok forskning til at påvise potentialet, men som der også kan læses i de mange videnskabelige journaler fra forsøgene omkring cannabis, så mangler der stadig meget forskning på området. Vi ved forhåbentligt meget mere om cannabis i en nærmere fremtid.