Bliv klogere på udbytteaktiver

Bliv klogere på udbytteaktiver

16. april 2020 Slået fra Af admin

Hvad er det nu lige at Udbytteaktier er, tænker du måske? Og hvordan bør du investerer i udbytteaktier? I denne artikel har du mulighed for at lære om aktietypen og hvad den kan gøre for dig og din økonomi. 

Hvad er udbytteaktier?

Udbytteaktier indebærer alle aktier der giver et udbytte. Det vil altså sige at udbytteaktier er en ret bred kategori. Som investor i en aktie opnår du et udbytte når du modtager en del af et overskud fra den virksomhed som du har investeret i. Du opnår et udbytte fordi du i princippet ejer en andel, eller er medejer, af den virksomhed som du har aktier i. Når virksomheden oplever fremgang og generer overskud, så ejer du en del af det overskud, hvorfor du udbetales en sum af overskuddet. Udbytteaktier omfatter altså de former for investeringer der giver dig et udbytte for din aktie.  

De bedste udbytteaktier i 2020

Der findes et utal af investeringsmulighed og at kan være svært at identificere de virskomheder som giver de bedste udbytteaktier. Der er mange muligheder at vælge i mellem, men der er også mange, der kan resultere i en ulønsom investering. Derfor er det vigtigt at du lære lidt om de forskelige muligheder som virksomheder udbyder, inden du giver dig i kast med dit første eller næste aktiekøb. Allervigtigst er det at du lære en virksomheds procentmæssige udbytteafkast at kende. Derudover bør du undersøge om virksomheden over en længere periode har hævet sit udbytte. Ikke mindst kan det potentielt betale sig at købe aktier ved en virksomhed med et forholdsvis lavt procentmæssigt udbytteafkast, hvis altså virksomheden er sund og har potentiale for at stige i værdi.  

Tre virksomheder med de bedste udbytteaktier i 2020 

Novo Nordisk

Novo Nordisk er en stærk dansk virksomhed som klarer sig fremragende internationalt. Novo Nordisk producere primært lægemidler til diabetes og har oplevet stor vækst, idet flere og flere desværre rammes af sygdommen. Derfor har Novo Nordisk et løbende behob for vedligeholdelse og udvidelse, der gør at virksomhedens indtjening er stabil og pålidelig. Novo Nordisk har en prominent position for udbytteaktier på det danske marked og deres udbytte der vokset stødt over de sidste mange år. Derfor kan Novo Nordisk være en oplagt mulighed for din investering. 

Danske Bank 

Der findes flere banker i Danmark, der kan oplagte valg for din investering. Banker giver generelt et godt udbytte, hvorfor de nærmest er umulige at undgå på aktiemarkedet. Udover Danske Bank, har banker såsom Nordea, Spar Nord og Sydbank generelt høje afkast og er gode valgmuligheder, fordi de alle er på Københavns Fondsbørs. Danske Bank har desuden gjort, hvad de kan for at hæve sig efter deres skandale og er nu iblandt de aktier, der er værd at investere i. 

Unilever 

Unilever er en stærk spiller på aktiemarkedet med anerkendte brands som Lipton og Dove,  der bidrager til at skabe en stor indkomst og fordelagtige udbytteaktier til investorer. Koncernen er en af de førende i verden inden for dagligvarer og efter virksomhedens dannelse i 1030, har Unilever overgået flere store konkurrenter såsom Campbell Soup Co. og Kraft Heinz Co. På baggrund af Unilevers lange historie med konsistente udbetalinger, er virksomheden et oplagt valg for investorer.