Bilbatteri i din bil og en uheldig situation

14. januar 2020 0 Af admin

Dit bilbatteri er som hjernen i din bil og uden dit Bilbatteri kan du ikke engang få tændt din bil. Det kan godt være motoren får bilen frem, men uden strøm bliver den ikke engang tændt op. Vi ser derfor et bilbatteri som hjernen, køreren som hjertet og motoren som kroppen.

Nye bilbatterier i nye og gamle biler

Når vi lige har fået en ny bil er batteriet super godt og der er intet problem i at holde stille, høre musik og have varmen tændt selvom bilen egentligt er slukket. Over tid bliver bilers Bilbatteri langsomt slidt op og de forskellige elementer i batteriet bliver stille og roligt forfaldne. Derfor kan man opleve at ende i en situation hvor man ikke kan starte bilen eller bilen går ud hvis man holde stiller for længe uden motoren er tændt. Det sker ganske vist langsomt og over en længere periode i langt de fleste tilfælde, men et batteri skal helst tjekkes en gang imellem.

Typiske fejl i batterier

Det er klart at langt de fleste fejl i batterier i din bil sker ved uheld, men der er også nogle andre fejl der kan forekomme ud af det blå næsten.

  1. Der kan komme brud på et kredsløb.
  2. Der kan ske en kortslutning et sted i batteriet eller ledningerne til batteriet.
  3. Beslag kan løsne sig på batteriet.

Hvordan kan man se om der er fejl i bilbatteriet?

  • Din bil vil pludselig ikke starte selvom du ihærdigt forsøger at dreje nøglen eller trykke på start knappen
  • Vibrationer der kan mærkes fra batteriet når bilen rent faktisk er ude og køre
  • Der bliver udskilt svovlbrinte fra dit batteri ved motoren
  • Polerne på batteriet bliver utroligt og alt varme

Forebyg fejl i batteriet

For at holde dit bilbatteri i bedst mulig stand når du kører bil kan du gøre følgende; undgå at aflade dit batteri alt for ofte. Dvs. at du helst ikke skal holde for meget stille med alt elektronik tændt når motoren ikke er i gang. Hold heller ikke i tomgang i alt for lang tid ad gangen da batteriet ikke opnår optimal opladning ved dette. Undgå at der sker alt for høje temperatur skifte for batteriet.