3 læreige grunde til at prøve en sportsmassage

3 læreige grunde til at prøve en sportsmassage

29. januar 2020 7 Af admin

Hvorfor får vi mennesker skader og skavanker i vores daglige liv? Er det fordi den slags bare sker ud af det blå, eller er det fordi at de færreste rent faktisk har en idé om hvordan de skal passe på deres krop? – svaret er, overraskende nok, den sidste. 

Det er nemlig sådan at vi mennesker sjældent, medmindre selvfølgelig at du bliver påkørt af en cykel, pådrager os skavanker ud af det blå – det er ofte fordi vi igennem en længere periode, har behandlet vores krop forkert. 

Og med uddannelser der udelukkende fokuserer på hvordan vi bør bruge vores krop mest hensigtsmæssigt, hvem har så helt præcist tid til at tage sådan en uddannelse ved siden af deres studie eller arbejde – svaret er, også overraskende nok, de færreste mennesker – det er også derfor massageklinikker er en profitable forretning at drive i dagens Danmark, netop fordi det er svært. 

Men hvad nu hvis at du, uden at skulle tage en kandidatuddannelse i finmotorik, kunne opsnappe et par gode tips og tricks til hvordan du skulle passe på din krop?

Her kommer sportsmassage ind i billedet, det er nemlig en uhyrre god måde at blive klog på hvordan kroppen bør bevæge sig, og hvordan den virkelig ikke bør bevæge sig. Nedenfor finder du tre læreige grunde til, at din næste massage burde være en sportsmassage. 

  1. Sportsmassører er uddannet i funktionalitet
    … og elsker at snakke om det i samme grad som vegetarer snakker om deres madpræferencer. Sportsmassage sigter mod at øge funktionaliteten af en muskel og sætte rammerne for den bedste restitutionstid, hvilket på menneskesprog betyder at de gør din krop til den bedste og bedst ydende udgave af sig selv. 
  2. Sportsmassage kan bruges af alle, før hårdt krævende aktiviteter
    Og det er sådan set underordnet om den aktivitet er en fysisk eller mental en af slagsen. Massage, uanset om det er tiltænkt sport eller ej, mindsker nemlig frygt- og stressniveauer – og det er værd at lære om. Mange store atleter bruger også sportsmassage før deres kampe, for at varme musklerne op – det samme bør du, det giver en mere afslappet holdning og varmer dine muskler op – noget der gør at de får sværere ved at ryste.
  3. Sportsmassage kan også bruges ved skader
    Du behøver ikke at være sporty for at få en sportsmassage – du kan også sagtens være skadet. Sportsmassage er inddelt i tre forskellige typer – restorativt, der søger mod at sikre at musklerne kan yde sit bedste. Rehibiliterende massage, som bearbejder skader og hjælper med healingsprocessen. Og så er der før/efter konkurrence, som søger mod \’bare\’ at varme musklerne op.